I år var det tioårsjubileum för Årets MediaAmazon, och för att fira detta hölls en tv-inspelad konferens på ABF under rubriken ”Utan journalistiken dör demokratin”. Jag satt i den panel som diskuterade hat och hot mot journalister, tillsammans med Lisa Irenius, Åsa Beckman och Jeanette Gustafsdotter.

Sedan tio år sitter jag med i den jury som utser Årets MediaAmazon. Priset är instiftat av min fantastiska, tidigare ledarskapscoach Cecilia Zadig, och i juryn sitter också Christina Jutterström, tidigare vd på SVT och chefredaktör för DN, Kerstin Brunnberg, f. d. vd för Sveriges Radio, Jeanette Gustafsdotter, vd TU Medier i Sverige, och Robert Rosén, tidigare chefredaktör vid Gefle Dagblad.

Årets vinnare var Jeanette Gustafsdotter; medan hon gjorde research på tänkbara vinnare konspirerade resten av juryn om att ge denna verkliga amazon priset!

Många framstående medieprofiler var med under kvällen, både tidigare Amazon-vinnare som Åsa Beckman, Lisa Irenius och Lena Glaser, och andra som Eva Burman och Ann Lagercrantz. Med i minglet var också min dotter Matilda Ripenberg, global brand manager på Telia Company, som designade Amazon-prisets diplom för tio år sedan. Matilda är utbildad grafisk designer och det är hon som också har byggt denna fina hemsida!