När det är en vecka kvar på min tjänst på Nerikes Allehanda, där jag vikarierat som politisk redaktör och ledarskribent i sommar, får jag ett fantastiskt mejl från före detta chefredaktören och kulturchefen, numera förläggaren, Karl Beijbom. Han skriver så här:

”Hej Maria,
Låt mig få berätta.
Besökte nyligen vänner i Örebro och läste då dagens utgåva av Nerikes Allehanda. Din ledarkrönika denna dag var så bra att jag dök ner i en hög med tidningar, hittade en handfull ledarkrönikor av dig, klippte ut dem alla och läste på tåget hem till Köping.
Efter läsningen kan jag sammanfatta min läsupplevelse av dina texter:
Engagemang.
Kunskap.
Perspektiv.
Egna ämnen, nya infallsvinklar.
Åsikter baserade på fakta, inte allmänt tyckande.

Välskrivna texter som alla kan läsa.

Opinionsbildning på högsta nivå!

Nu har jag berättat.”

Kan man bli annat än glad av ett sådant mejl?