Till Göteborg kom jag redan på onsdagskvällen och hann då med ett jazzjam på Avenyn, där både jag och min kompis journalisten, poeten, författaren och jazzsångaren Peter Nilsson gick upp och sjöng varsin låt plus en duett tillsammans! En jättekul start på den stundande bokveckändan!

På torsdagen hade Appell förlag bjudit in till en liten releasefest för Historiens vita fläckar. Det var förstås fantastiskt att få fira sin nyutkomna bok tillsammans med vänner och kolleger. Mina gamla väninnor skolkamrater Ylva Bolin och Lou Lagusson var på plats, vilket gladde mig mycket. Från ABF-montern anslöt min svärson Faaid Ali-Nuur, som varit så viktig för min boks tillkomst, och sysslingen Katarina O’Nils, med nyutkommen roman: Ett annorlunda kontrakt.

Fredag var dagen för mitt första framträdande, på Forskartorget. Min redaktör Margareta Björkman introducerade mig och boken; hon är professor i litteratursociologi och har varit en klippa i redigeringsarbetet.