Eftersom nya corona har sett till att avboka det mesta under våren för Maria Ripenberg Media utnyttjar jag tiden till att skriva på nästa bok. Den tar upp frågor kring klimatkris och demokrati i romanform, och innehåller en hel del spänning, ganska mycket dystopi och berättelsen om en helt vanlig, dysfunktionell familj.

I dag skrev jag prologen, och till min glädje tyckte min alldeles privata lektör att den var mycket intresseväckande och spännande! Man sugs in i berättelsen, det är oerhört spännande, samtidigt som texten är mycket ledigt skriven, var hans omdöme. Han ville nästan genast fortsätta att läsa de 20 kapitel som hittills är skrivna – men förstås inte färdiga. Mycket bearbetning återstår, men en stomme och en berättarton har börjat ta plats, och romanfigurerna lever sitt eget liv. Jag bara hänger på…

Min research ägnas åt en hög med böcker som får covid-19-pandemin att blekna som katastrof betraktad…