Det är flera Rotaryklubbar i Uppsala som bjudit in mig för att prata om Historiens vita fläckar. När Rotary Linné bjöd in mig i dag var det dock för att prata om ”allt” jag gör – framför allt skrivandet och musiken. Eftersom vi befann oss i Park Inns lokaler fick jag anledning att berätta om Sveriges Vår, som hade redaktionslokal i fastigheten på 60-talet, och som präglat min barndom så starkt.

Sveriges Vår var en fantastisk barntidning som mina föräldrar var redaktörer före, tillika skribenter, illustratörer, korsordsmakare, serietecknare osv, tillsammans med en rad unga begåvade kulturpersonligheter. Mamma och pappa var ju både konstnärer, pedagoger och skribenter. Mina förskoleår med tidningsskapande gav mig en överdos i kreativt förhållningssätt! Kanske är det därför som jag alltid har så nära till flow?

Jag berättade också om när jag vågade komma ut ur ”jazzgarderoben” på Skrapan (gymnasiet) och den fantastiska tid som därefter följde med massor av musik, bild och teater. En kreativ källa med extra allt.

Tänk om dagens skolpolitiker vore lika kloka som dåtidens när det gäller att ge förutsättningar för skapande verksamhet parallellt med korvstoppning och pluggande!