Rasbo kulturförening, vars styrelse jag är ordförande i sedan mars i år, tvingades ju ställa in den årliga, traditionella kulturveckan i augusti på grund av coronapandemin. Men vi vilar inte på lagrarna. Och inte på hanen heller för den delen. Engagemanget och kreativiteten är större än någonsin!

Suget efter kulturmöten är stort i kristid, och vi har därför börjat arbeta fram ett alternativt program som är ”coronasäkert” och vänder sig till alla! Bland annat filmar Helena Andersson Bromander just nu för föreningens räkning. Det ska bli fyra filmer om olika sidor av Rasbo med utgångspunkt från Lars-Erik Karlssons nya bok ”Från forntid till nutid i Rasbo”. Även författarsamtalet med mig och Sten Hagberg, om min bok ”Historiens vita fläckar” kommer att filmas och sändas online.

På bilden syns Lars-Erik Karlsson i samspråk med Kajsa och Anders Wejryd. En av Kajsa Wejryds släktingar var mjölnare i Rasbo och finns omnämnd i boken.

Musik blir det både för barn och äldre, utomhus, och troligen också barnteater. Fler evenemang kan tillkomma beroende på pandemins utveckling.